Home Thema's Onderwijsinnovatie Twee Haagse basisscholen voeren vierdaagse lesweek in
Onderwijsinnovatie

Twee Haagse basisscholen voeren vierdaagse lesweek in

Achtergrond

Op twee basisscholen van scholenkoepel De Haagse Scholen wordt met ingang van het nieuwe schooljaar voor twee scholen een vierdaagse lesweek ingevoerd. Het gaat om scholen in de wijken Escamp en Laak. Dat meldt Omroep West. Op de vijfde dag krijgen de kinderen een programma zodat ze thuis les krijgen.

De scholenkoepel De Haagse Scholen telt 52 openbare scholen met in totaal zo’n 15.000 leerlingen. De organisatie heeft ongeveer 1900 mensen in dienst en enkele tientallen vacatures. De scholenkoepel wil niet zeggen welke scholen het gaat. Wel is duidelijk dat op de school in Laak de groepen 6, 7 en 8 op vrijdagen thuis zitten. Op een school in Escamp gaan een kleutergroep en twee klassen uit de bovenbouw voorlopig vier dagen in de week naar school. Eerder dreigde ook een vierdaagse lesweek voor de PH. Schreuderschool, een school voor speciaal onderwijs in de Schilderswijk, die ook onder De Haagse Scholen valt. Op die school kon een vierdaagse lesweek echter ternauwernood worden afgewend.

Voor ouders die niet voor de kinderen thuis kunnen blijven en hierdoor in de problemen komen, wordt samen met de school naar een oplossing gezocht. Inmiddels heeft een meerderheid in de Haagse gemeenteraad al vragen gesteld over de schoolsluitingen. Bestuurslid René Peeters van De Haagse scholen verklaarde eerder tegen Omroep West dat de gemeente meer de regie moet nemen. Hij pleitte ook voor extra taallessen voor ouders, zodat de samenwerking met tussen ouders en leraren makkelijker zou worden.

De twee andere grote scholenkoepels in Den Haag, Lucas Onderwijs en Christelijk Onderwijs Haaglanden, lieten eerder al weten dat het net aan gelukt is om de roosters rond te krijgen.

Bronnen: Omroep West en Nationale Onderwijsgids.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics