Home Thema's Onderwijsinnovatie Vijf prijswinnaars bekendgemaakt tijdens ‘Dit is mbo Ambassadeursgala 2022’
Onderwijsinnovatie

Vijf prijswinnaars bekendgemaakt tijdens ‘Dit is mbo Ambassadeursgala 2022’

Nieuws

Minister Robbert Dijkgraaf heeft op 16 mei tijdens de 21e editie van het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala 2022’ in theater Oprheus in Apeldoorn de winnaars bekendgemaakt in vijf categorieën: Landelijk Ambassadeur mbo, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider, WorldSkills Netherlands Best of Excellence Award en Onderwijsteam van het jaar.

Landelijk Ambassadeur mbo: Clemens van den Broek, Curio

Clemens van den Broek is student Social Work bij Curio. Hij is niet alleen het komend jaar Landelijk Ambassadeur 2022, maar ook winnaar van de challenge ‘MBO’ers Pakken Aan’, waarin 39 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen.

Beste leerbedrijf: FC Social Work

Bij dit door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkende leerbedrijf kunnen studenten rekenen op uitstekende begeleiding om hun vak in de praktijk te leren. Een leerbedrijf als FC Social Work is onmisbaar voor mbo-studenten, aldus de jury. FC Social Work kreeg niet alleen de prijs. Het bedrijf zal ook SBB in 2022 vertegenwoordigen namens alle leerbedrijven in Nederland.

Beste praktijkopleider: Mike Kastrop van autorestauratiebedrijf Classic Mike

Mike geeft studenten zelfvertrouwen door ze uit te dagen tot haalbare prestaties, aldus de jury. De student kan er rekenen op een echte vakopleiding die past bij de persoonlijke competenties. Mike Kastrop zal in 2022 alle praktijkopleiders van Nederland vertegenwoordigen.

WorldSkills Netherlands Best of Excellence Award: Bart Willems, ROC Nijmegen

De Worldskills Netherlands Best of Excellence Award is gewonnen door Bart Willems, student Lassen aan ROC Nijmegen. Bart is Nederlands kampioen lassen en ontvangt de Best of Excellence Award vanwege zijn uitmuntende prestatie tijdens beroepenwedstrijd Skills The Finals. Bart Willems behaalde de hoogste score (94,74) van alle finalisten die streden in hun vakgebied.

Onderwijsteam van het jaar: team helpende zorg en welzijn niveau 2, ROC van Amsterdam

Deze award is van de Beroepsvereniging Opleiders MBO (BVMBO) en de Algemene Onderwijsbond (AOb). Voor deze rubriek waren er 65 inzendingen en 10 genomineerden. Het team helpende zorg en welzijn niveau 2 van het ROC van Amsterdam onderscheidde zich met een gedreven pitch. 

Het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’

Het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.

Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken aan studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven.

Bronnen: MBO Raad en Dit is mbo.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!