Home Thema's Onderwijsgebouw 2.0 Albeda voor het eerst meest duurzame mbo-instelling van Nederland
Onderwijsgebouw 2.0

Albeda voor het eerst meest duurzame mbo-instelling van Nederland

Albeda voor het eerst meest duurzame mbo-instelling van Nederland
Nieuws

Het Albeda College uit Rotterdam heeft op 8 december voor de eerste keer de SustainaBul MBO gewonnen, de prijs voor de meest duurzame mbo-school van Nederland. Albeda werd in 2022 tweede. De winnaar van de voorgaande twee edities, het Koning Willem I College (Den Bosch, Oss en Veghel) eindigde als tweede. Yuverta eindigde als derde.

Meest duurzame mbo-instelling van Nederland

De uitreiking van de SustainaBul MBO vond op 8 december in Den Bosch plaats tijdens het MBO Symposium Duurzaam Denken & Doen. Albeda scoorde hoog op de onderdelen strategie, onderwijsvisie, praktijk en bedrijfsvoering en behaalde daar 272 van de 300 punten, een score van ruim 90 procent. Koning Willem I College behaalde 254 punten, Yuverta 252 punten. Bij de SustainaBul MBO zijn er 45 punten te behalen voor strategie en 85 voor onderwijsvisie, praktijk en bedrijfsvoering.

Albeda College blijft zich inzetten voor duurzaamheid

Simone Fredriksz, lid van het college van bestuur van het Albeda College, noemde de SustainaBul MBO “een mijlpaal”. “Het toont de waardering voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid.” Terwijl het Albeda de erkenning waardeert, beseft het dat de urgentie om te handelen hoog is. Daarom blijft het Albeda zich inzetten om een hoger niveau van duurzaamheid te bereiken: in het onderwijs, in de bedrijfsvoering, in het werkveld in Rotterdam en in het beroepsonderwijs in Nederland.

De vele activiteiten en inspanningen van Albeda op het gebied van duurzaamheid zijn recent vastgelegd in een reeks filmreportages. Deze zijn te bekijken via:

Over de SustainaBul MBO

De SustainaBul MBO, georganiseerd door Coöperatie Leren voor Morgen, is een wedstrijd waarbij onderwijsinstellingen elkaar helpen beter te worden in duurzaamheid. Scholen kijken naar elkaars werk, geven feedback en leren zo van elkaar. Op deze manier hoeven scholen niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.

Dit jaar waren er drie categorieën: kickstarters (nieuwe deelnemers), versnellers (grootste stijging in punten) en koplopers (hoogste aantal punten). Bij de kickstarters eindigde het Summa College op de eerste plek, gevolgd door het RijnIJssel en de Tech Campus van ROC Midden Nederland. ROC Rivor wist met 33 punten stijging het meest te versnellen ten opzichte van vorig jaar. Scalda eindigde met 31 punten als tweede en Albeda met 21 punten als derde.

Bron: Albeda, Leren voor Morgen, MBO SustainaBul.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics