Home Thema's Onderwijsgebouw 2.0 De voordelen van een metaversum in het onderwijs
Onderwijsgebouw 2.0

De voordelen van een metaversum in het onderwijs

Blog

Hoe kan een metaversum – een 3D-versie van het internet waarin gebruikers zich in de vorm van een figuurtje (avatar) zullen kunnen begeven – inspelen op de behoeften van het onderwijs en onderwijshuisvesting en de zich steeds sneller ontwikkelende technologie? Dat legt Jeannine van der Linden, oprichter en manager van De Kamer, een netwerk van cowork ruimtes, uit in een blog op kennisnetwerk Smart WorkPlace.

Van der Linden schetst in het blog twee belangrijke ontwikkelingen:

  • Tijdens de pandemie is duidelijk geworden dat onroerend goed niet het enige is dat nodig is voor het succes van studenten.
  • De technologie ontwikkelt zich razendsnel en het onderwijssysteem kan dat niet bijbenen.

De vraag is daarom volgens Van der Linden hoe we onze jeugd klaar maken om op de hoogte te zijn van de technologie van de toekomst. Ze wijst op een initiatief van Kofi Oppong, die met Urban MBA een trainingsfaciliteit heeft waarmee hij colleges in het metaversum aanbiedt. Daarmee daagt hij tevens het idee van onroerend goed uit. Het doel van Oppong is om uiteindelijk jongeren op te leiden zodat ze kunnen slagen in een samenleving waar technologie snel en zonder waarschuwing verandert. Oppong ziet nog meer voordelen: meer boeiende klassen in het metaversum houden kinderen goed bezig, intrigeert ze en maakt ze zelfs bereid meer te leren. Bovendien is het sneller te updaten: jaarlijks kan worden geëvalueerd welke technologieën nog up-to-date zijn, welke technologieën we moeten updaten en welke technologieën we achter ons laten. Tenslotte zorgt het metaversum ook voor meer interactieve lessen.

Bron: Smart WorkPlace.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Stijging ransomware aanvallen in het onderwijs
Zakkie alternatief voor mobieltjesverbod in onderwijs