Home Thema's Onderwijsgebouw 2.0 Stedelijk Gymnasium Breda vergroent buitenruimte met Curio en gemeente
Onderwijsgebouw 2.0

Stedelijk Gymnasium Breda vergroent buitenruimte met Curio en gemeente

Nieuws

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium gaan samen met studenten van de Curio opleiding Tuin, Park en Landschap de buitenruimte van het gymnasium vergroenen. Daarmee komt er een groene verblijfsruimte bij in het hart van de stad, grenzend aan de singel, het langste stadspark van Breda. Tijdens de aftrap op 23 februari werden symbolisch de eerste stenen uit het schoolplein verwijderd.

Bredanaars bouwen samen aan een Stad in een Park. Een onderdeel van dat park is het groener maken en het anders inrichten van de binnenzijde van de Singels. Op verschillende plekken wordt het langgerekte stadspark al versterkt door groene zones. Tussen die bestaande parken komt er op het schoolplein van het Stedelijk Gymnasium een nieuwe, door iedereen te gebruiken groene verblijfsplek.

Er komt een daktuin, de stenen op de parkeerplaats worden vervangen door grasbetontegels, er komen groene gevels, het voorplein wordt groen ingericht, er komen schaakborden en een watertappunt. Langs de randen zijn er straks ecologische borders en een mussenhotel. 

Waterschap Brabantse Delta en provincie Noord-Brabant ondersteunen het plan via het Prins Bernard Cultuurfonds. Gemeente Breda subsidieert de aanleg van het groene schoolplein mede als onderdeel van de versterking van de binnensingel. 

Bronnen: Gemeente Breda en Nationale Onderwijsgids.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening