Home Thema's Onderwijsgebouw 2.0 TU Delft investeert 100 miljoen euro in verduurzamen TU Delft Campus
Onderwijsgebouw 2.0

TU Delft investeert 100 miljoen euro in verduurzamen TU Delft Campus

Nieuws

TU Delft gaat 100 miljoen euro investeren in het verduurzamen van de campus. Hiermee geeft de universiteit concreet invulling aan het eerder gepubliceerde Sustainable TU Delft – vision, ambition & action plan.

In dat document formuleerde de TU Delft de volgende duurzaamheidsambities:

  • CO2-neutraal in 2030, verwijzend naar alle TU Delft gerelateerde activiteiten die op en vanaf de campus plaatsvinden.
  • Circulair in 2030, gerelateerd aan alle grondstof- en afvalstromen die door de campus gaan.
  • Klimaatadaptief in 2030, waarbij wordt omgegaan met hitte, droogte, overvloedige regenval, overstromingen en extreem weer.
  • Bijdragen aan kwaliteit van leven, steeds meer gericht op biodiversiteit, veiligheid, gezondheid, comfort, inclusiviteit en geluk.
  • Het excellente en duurzame karakter van de campus zichtbaar maken door het huisvesten en demonstreren van proeftuinen en innovatieve projecten.

Een deel van de investering is beschikbaar om innovaties te testen. Veel van de innovaties hebben te maken met de energietransitie. De TU Delft ziet daarbij de campus als living lab. De TU Delft richt zich op alle aspecten die invloed hebben op klimaat en milieu zoals gebouwen, energiesysteem, inkoop, afvalbeheer, mobiliteit, voedsel en natuur. Bij dat laatste wordt gewerkt aan biodiversiteit en wordt de campus geschikt gemaakt voor het klimaat van 2050.

Volgens Jaco van Noppen, directeur Campus Real Estate & Facility Management van de TU Delft komt in het living lab van de TU Delft Campus de kracht van de wetenschappers, ingenieurs, ontwerpers, de overheid en het bedrijfsleven samen. “Zo leveren we een actieve bijdrage aan de verduurzamingsvraagstukken van de maatschappij. Kortom: impact for a better society.”

Bronnen: TU Delft, Smart WorkPlace

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening