Home Thema's Stem voor goed onderwijs D66 moet structurele onderwijsinvesteringen topprioriteit maken
Onderwijsinnovatie

D66 moet structurele onderwijsinvesteringen topprioriteit maken

Nieuws

D66 heeft een dure plicht om structurele onderwijsinvesteringen tot een topprioriteit te maken in de nieuwe coalitie. Dat stelt Arno Kersten in een nieuwsartikel op de website van de Algemene Onderwijsbond (AOb) na de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021.

Kersten wijst er daarbij op dat er een groot verschil in ambitie is tussen de twee huidige regeringspartijen VVD en D66. D66 wil volgens het Centraal Planbureau 7,4 miljard extra in onderwijs steken, VVD 100 miljoen. AOb-bestuurder Tamar van Gelder laat in het artikel weten hoge verwachtingen te hebben van D66: “Te starten met het dichten van de loonkloof tussen het primair en voortgezet onderwijs en een eerlijk salaris in alle onderwijssectoren. Er moeten stappen worden gezet om te zorgen voor kleinere klassen om de werkdruk tegen te gaan, en om te zorgen dat er voldoende bevoegde docenten zijn. Ook een prioriteit: we willen dat het nieuwe kabinet structureel 1,1 miljard euro extra investeert in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, zodat collega’s aan de universiteiten een vast contract kunnen krijgen.”

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) wijst in een reactie op de verkiezingsuitslag op de beloften van de twee grootste regeringspartijen: VVD wil een aanpak schoolleiderstekort en D66 wil schoolleiders beter belonen, hun positie versterken en is voorstander van het dichten van de loonkloof tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs. AVS-voorzitter Petra van Haren: “We hopen dat deze en de andere partijen deze plannen vanuit het kabinet of de oppositie blijven steunen en tot uitvoering brengen. De AVS blijft deze thema’s onder de aandacht brengen.”

Wat de winnende en verliezende partijen hebben gezegd over schoolleiders en het onderwijs is te lezen in een artikel uit Kader Primair. Bovendien heeft de AVS een verkiezingsplacemat gemaakt. Wie wil lezen wat de prioriteiten zijn van de AVS kan terecht bij het actieplan van de AVS.

Lees hier de artikelen van de AOb en de AVS naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
De (digitale) transformatie van Kennispark Twente
Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze Breens Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks kennis en inspiratie over digitalisering en innovatie in het onderwijs in je mailbox.

Door op de button te klikken, meld je je aan voor de nieuwsbrief en ga je akkoord met de voorwaarden van Breens.

Bedankt voor je aanmelding voor de nieuwsbrief van Breens.nl, het kennis- en inspiratieplatform voor onderwijsprofessionals. Je ontvangt binnenkort de eerstvolgende editie in je mailbox.  We wensen je veel leesplezier! Het team van Breens.nl