Home Thema's Stem voor goed onderwijs Nieuw jaar, nieuwe verkiezingen
Onderwijsinnovatie

Nieuw jaar, nieuwe verkiezingen

Sponsored

Een nieuw jaar brengt voor veel organisaties weer nieuwe verkiezingen met zich mee. Van wettelijk verplichte verkiezingen zoals voor de medezeggenschapsraad, tot verkiezingen voor de medewerker van de maand. Met Progress Verkiezingen organiseer je die razendsnel.

Stemmen op papier? Doe het lekker digitaal

Natuurlijk kun je stemmen op papier. Dat brengt echter wel een heleboel werk met zich mee, voor zowel de organiserende partij als voor de stemmers. Digitaal stemmen is makkelijker, aantrekkelijker, voordeliger en overzichtelijker. Bovendien regel je het in vijf eenvoudige stappen.

Stap 1: Voortraject

De eerste stap is het voortraject. Heb je interesse in onze stemapplicatie dan geven wij met liefde een demo. We laten je zien hoe het programma werkt en hoe ons prijsmodel in elkaar steekt. Omdat we met een prijs per stemgerechtigde werken, is Progress Verkiezingen ook voor kleinere organisaties interessant. Als de organisatie naar aanleiding van de demo en offerte geïnteresseerd is, start de samenwerking en gaan we naar de volgende stap.

Stap 2: Het opzetten van een verkiezing

De volgende stap is het opzetten en organiseren van de verkiezing binnen de organisatie. Dat kan een langdurig proces zijn, maar met onze tool maken we het zo gemakkelijk mogelijk. Ook bieden we bij elk onderdeel ondersteuning. Als dat gewenst is, leveren we een compleet draaiboek aan waarin precies staat wat wanneer gedaan moet worden. Onze ervaring is dat de applicatie het mogelijk maakt alles zelfstandig te doen, maar sommige organisaties stellen een beetje hulp toch op prijs. Dat is geen enkel probleem. Over privacy hoef je je in elk geval geen zorgen te maken: ons verkiezingsplatform voldoet volledig aan alle eisen van de AVG.

Stap 3: Het klaarzetten van de verkiezing

In deze stap moet alle informatie beschikbaar gemaakt worden voor zowel kandidaten als kiezers. Ook dit kan je zelfstandig invoeren en op elk moment aanpassen, zelfs tot het moment waarop de verkiezing start. Waar nodig staan wij natuurlijk klaar om te ondersteunen. Nadat de kandidaten geworven zijn kunnen zij het verkiezingsplatform vullen met informatie en slogans. Daarna zorgt de organisatie dat de stemmers worden geïnformeerd over de verkiezing, zodat zij zich via het platform kunnen gaan oriënteren op de kandidaten.

Stap 4: De verkiezingen zelf

Nu kunnen de stemmers daadwerkelijk gaan stemmen. Ze loggen op een veilige manier in. Bij onderwijsinstellingen gaat dit veelal via SURFconext, de inlogmethode van SURF, de coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Voor andere organisaties hebben we een veilige tweestaps-inlogmethode gecreëerd via e-mail.

Stap 5: De uitslag

Tijdens de verkiezingen heeft de beheerder van de applicatie altijd realtime inzicht in de statistieken. Hij of zij kan niet zien wat de uitslagen zijn of wie gestemd heeft, maar wel wat de opkomst is. Als de verkiezingen zijn afgelopen, kan de beheerder met een paar muisklikken de uitslag tevoorschijn toveren, indien van toepassing inclusief zetelverdeling.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of wij iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op of plan via de website een demo in.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Smartphonebeleid vo-scholen op orde, praktijk loopt achter
DUO verwijdert enquête na datalek