Home Thema's Stem voor goed onderwijs Onderwijsstandpunten 14 grootste politieke partijen
Onderwijsinnovatie

Onderwijsstandpunten 14 grootste politieke partijen

Achtergrond

Stem voor goed onderwijs. Welke standpunten hebben de 14 grootste politieke partijen over (digitalisering in) het onderwijs? Breens heeft de verkiezingsprogramma’s geanalyseerd en de standpunten op een rij gezet. Bekijk de resultaten op 4 verschillende manieren.

De download start direct nadat je op de button ‘Download’ hebt geklikt.

>> Geen update missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. <<

Toelichting per document

1. po & vo – standpunten per partij

Welke standpunten hebben de 14 partijen specifiek ten aanzien van het primair- en voortgezet onderwijs? Per partij hebben we het verkiezingsprogramma getoetst op 20 onderwerpen. Denk aan onderwerpen als kwaliteit onderwijs, bekostiging, onderwijsvrijheid, inspectie en curriculum.

2. mbo, hbo & wo – standpunten per partij

Welke standpunten hebben de 14 partijen ten aanzien van het mbo, hbo en wo? Per partij hebben we het verkiezingsprogramma getoetst op 15 onderwerpen. We hebben onder andere gekeken naar onderwerpen als lerarenopleiding, maximeren aantal studenten, digitale vaardigheden, leven lang ontwikkelen en publiek-private samenwerking.

3. Totaaloverzicht standpunten onderwijs op 1 A4

Voor een totaaloverzicht in een oogopslag hebben we gekeken hoe de 14 partijen denken over 6 belangrijke onderwerpen, zoals digitaal onderwijs, leermiddelen en toetsen. We hebben dit vertaald in een matrix op 1 pagina. Zeer bruikbaar voor een eerste indruk.

4. De complete onderwijspassages van 14 partijen

Voor de volledigheid hebben we alle onderwijspassages uit de 14 verkiezingsprogramma’s in een reader verzameld, zodat je het nog eens rustig kunt nalezen.


Tip: Breens in gesprek met onderwijswoordvoerders (video’s)

Breens gaat in gesprek met de onderwijswoordvoerders van verschillende politieke partijen. VVD, SGP, PvdA, Groen Links, D66, SP en CDA schuiven op ons verzoek aan bij Ronnie Overgoor van 7DTV om te praten over digitalisering en innovatie in het onderwijs.

De gesprekken vinden in de aanloop naar de verkiezingen plaats. Elke paar dagen publiceren we een nieuwe video, welke je kunt vinden op ‘Stem voor goed onderwijs’ en de expertpagina van Ronnie Overgoor op Breens.

>> Wil je geen update missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. <<

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Maatwerk dankzij modulaire opbouw opleiding ROC Friese Poort