Home Thema's Stem voor goed onderwijs Lisa van Ginneken (D66): ‘Het onderwijs staat aan de basis van gelijke kansen’
Digitaal lesgeven

Lisa van Ginneken (D66): ‘Het onderwijs staat aan de basis van gelijke kansen’

Blog

Innovatie en digitalisering in het onderwijs: welke ontwikkelingen worden gestimuleerd door de politiek? Kandidaat Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (D66) geeft aan dat onderwijs – wat betreft D66 – aan de basis staat van gelijke kansen in de samenleving. Ronnie Overgoor gaat met haar in gesprek. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met 7DTV.

>> Meer over de verkiezingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of ga naar ‘Stem voor goed onderwijs‘. <<

Timestamps

00:00 – Lisa van Ginneken
00:50 – D66 als onderwijspartij
02:40 – ICT in het onderwijs
05:50 – Digitale didactiek
08:30 – Rol bedrijfsleven in het onderwijs
15:00 – Ministerie van Digitale zaken

Gelijke kansen in samenleving

Lisa van Ginneken beaamt dat D66 mag worden gezien als dé onderwijspartij. Van Ginneken: “Kaag zei zelf: met een hoofdletter O. Het onderwijs staat aan de basis van gelijke kansen in de samenleving. Je moet mensen echt een goede start geven: het onderwijs moet een veilige en kansrijke plek bieden aan iedereen, ongeacht afkomst, wijk waar je woont of inkomen van je ouders. Een plek waar iedereen zich optimaal kan ontwikkelen, dat moet het onderwijs zijn.”

Digitalisering in het onderwijs

Hoe is gesteld met ICT in het onderwijs? “Steeds beter, ik denk dat ICT niet meer weg te denken is in het onderwijs. Dat de meeste scholen ICT ook wel in het primaire proces – dus in het lesproces – inzetten. De manier waarop en de mate waarin dat verschilt wel heel erg flink per school. Ik denk dat daar nog echt een stap gemaakt kan worden om digitalisering op alle scholen goed in te zetten.”

Lisa van Ginneken

Lisa van Ginneken is geboren (1972) en opgegroeid in het Brabantse Oosterhout, woonde vervolgens in Breda, in Zoetermeer en opnieuw in Breda. Daarna streek zij definitief neer in Amsterdam. Als Kandidaat Tweede Kamerlid voor D66 werkt Lisa van Ginneken aan een inclusieve samenleving, waarin vertrouwen in mensen belangrijker is dan regels en waarin mensen meer invloed hebben. Iedereen telt mee en iedereen doet mee.

7DTV-serie Breens

In de 7DTV-serie Breens gaat Ronnie Overgoor in opdracht van Breens in gesprek met professionals over digitalisering en innovatie in het onderwijs. 7DTV is het grootste video interviewplatform voor ondernemend Nederland. Op dit platform vind je meer dan 1000 inspirerende interviews. Gratis en 24 uur per dag on-demand beschikbaar.

Meer over de verkiezingen? Ga naar ‘Stem voor goed onderwijs‘.

Delen:
Breens reacties

Wil je een reactie plaatsen? Je bent op dit moment niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Als je je reactie direct geplaatst wilt hebben, of meld je aan.

Reacties:

Voer hier je reactie opmerking in
Voer je naam in

Ronnie is dagvoorzitter en presentator van beroep. Een vak dat hij al jaren met veel plezier uitoefent. Ooit begonnen als internetpionier, behoort hij tot de top van Nederland en werd eerder genomineerd als dagvoorzitter van het jaar. Daarnaast runt hij het YouTube en podcast kanaal 7DTV. Hij maakt daar gesprekken met ondernemende professionals en voor Breens zet hij de focus op onderwijsinnovatie.
Trending topics
Zo weet je zeker, dat je veilig mailt (volgens de AVG)
Kabinet pakt regie op digitalisering
Toekomstperspectief op digitaal toetsen en beoordelen