Home Thema's Teamwork365 Beter onderwijs begint met het juiste device
Teamwork365

Beter onderwijs begint met het juiste device

Achtergrond

Als onderwijsinstelling werk je iedere dag opnieuw aan echte connecties tussen leerlingen en docenten. De rol van hardware en software hierbij is essentieel: van samenwerking aan complexe projecten tot veilige digitale klaslokalen. Transformeer met Microsoft 365 voor onderwijs gecombineerd met Surface apparaten naar een school die klaar is voor de toekomst.

De voordelen van Surface voor het onderwijs

Surface apparaten maken het gemakkelijk voor studenten en docenten om: 

  • Direct handgeschreven digitale notities te maken, sommen uit te werken, opdrachten te markeren en ideeën te schetsen met Surface-pen en digitale inkt. 
  • Gebruik HD-camera’s en hoogwaardige microfoons voor heldere communicatie in digitale lessen, studiegroepen of Teams meetings 
  • Kies dankzij de verschillende ontwerpen het juiste apparaat dat past bij iedere wens en behoefte.  
Gemakkelijk te beheren en veilig met Intune

Beheer jouw hardware gemakkelijk via de cloud tot op firmwareniveau. Krijgen docenten of leerlingen een nieuwe Surface? Dan richt je ze met Autopilot op afstand (Intune) gemakkelijk in. Geen tijdrovende installaties meer maar direct verzenden naar de gebruiker. Het enige wat zij hoeven te doen, is het apparaat aanzetten en inloggen. De tools voor zijn of haar rol installeren automatisch. 

Daarbij is door de combinatie van Microsoft software en hardware elk Surface apparaat optimaal beveiligd. En dat is nodig in een tijd waarin we bijna dagelijks lezen over hacks en datalekken, ook in het onderwijs. Elke laag van Surface, van chip naar cloud wordt door Microsoft ontwikkeld en onderhouden. Ingebouwde, proactieve beveiliging voor de gemoedsrust op school.

“Een nieuw device? Met Autopilot op afstand (Intune) richt je dit gemakkelijk in.” 

Advies van experts? Kijk de webinar terug 

Behoefte aan advies en ondersteuning in de keuze van devices voor jouw school? Kijk dan het webinar terug waarin experts en praktijkdeskundigen je meenemen in de wereld van hardware en de voordelen van Surface voor het onderwijs laten zien. Inclusief een bijdrage van scholengroep AMOS over de rol van technologie bij het verlagen van de werkdruk en een betere onderwijskwaliteit.  

Kies het juiste Surface device voor jouw school 

Benieuwd naar de verschillen tussen de Surface devices? Hieronder ontdek je de specificaties en toepassingen van de Surface Laptop Go en Go 3 voor het onderwijs.

Surface Laptop Go 

Lichtgewicht, stijlvolle Surface Laptop Go houdt prestatie en batterijduur in evenwicht met de speakers, microfoons en camera die studenten nodig hebben om verbonden te blijven met hun klaslokaal. Een comfortabel toetsenbord in combinatie met een afwerking die bestand is tegen dagelijks gebruik. 

Heb je vragen over de inzet van Surface Laptop Go voor digitaal onderwijs? Of wil je direct aan de slag tijdens een gratis inspiratiesessie? Neem dan contact op met SLBdiensten.  

Surface Go 3 

Met zijn 10,5 inch scherm, een batterij die de gehele dag meegaat en een 10e generatie Intel Core i3-processor is de Surface Go 3 een ideaal apparaat voor in de klas. Dankzij het 2-in-1 ontwerp schakel je gemakkelijk tussen schrijven met een pen, Teams meetings of typen met de type cover. Een flexibel lichtgewicht apparaat voor in het klaslokaal en daarbuiten. 

Heb je vragen over de inzet van Surface Go 3 voor digitaal onderwijs? Of wil je direct aan de slag tijdens een gratis inspiratiesessie? Neem dan contact op met SLBdiensten.  

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Schaduw-ict, de IBP-uitdaging van ChatGPT
Stappenplan voor smartphonebeleid op school
Hoe betrek je als school ouders bij mediawijsheid?