Home Thema's Teamwork365 Dagmar Lens (Microsoft Nederland): Hoe richt je de school van de toekomst in?
Hybride onderwijs

Dagmar Lens (Microsoft Nederland): Hoe richt je de school van de toekomst in?

Blog

Onderwerpen als innovatie, digitalisering en technologie staan hoog op de onderwijsagenda. De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn voor onderwijsorganisaties niet altijd even makkelijk te implementeren. Microsoft helpt scholen te innoveren. Wat is hun visie op modern onderwijs? 

Het interview met Dagmar Lens maakt onderdeel uit van Teamwork 365. Op deze themapagina worden de laatste ontwikkelingen over digitalisering en Microsoft 365 voor het onderwijs gedeeld. Bezoek de pagina en ontdek hoe jouw school kan werken aan belangrijke thema’s, zoals: digitaal lesgeven, inclusiviteit in het onderwijs, digitale vaardigheden en cybersecurity.

SNEL KIJKEN?  

00:00 –  Dagmar Lens 

00:57 –  Onderwijsvisie van Microsoft 

02:13 – Innovatie & onderwijsbestuur  

04:50  – Hybride onderwijs  

07:15 – Externe kennis binnen onderwijs   

12:23 – Onderwijs voor iedereen toegankelijk  

Onderwijsvisie van Microsoft 

Hoe speel je als school adequaat in op de ontwikkelingen rondom technologie en ‘banen van de toekomst’? Dagmar: “De banen van de toekomst zijn nú in ontwikkeling, daarom helpen we scholen om te kunnen blijven veranderen. Dat doe je door een goed beleidsplan te maken zodat je als school helder hebt waar je naartoe wilt en hoe jij je wilt ontwikkelen. We hebben veel geleerd van de scholen die dat heel goed doen. Daar hebben we een methode voor gemaakt: het Education Transformation Framework waarbij we scholen echt ondersteunen om een goed plan te maken. Zorg dat je als school een holistisch plan hebt: hoe wil je lesgeven? Hoe richt je de school in? Hoe kijk je naar het succes van je school en je leerlingen? Die componenten samen maakt dat je een goed plan hebt voor de toekomst.”  

Technologie maakt hybride onderwijs mogelijk

Startpunt voor iedere school moet zijn: weet hoe jouw leerlingen kunnen én willen leren. Technologie en innovaties in het onderwijs maken persoonlijk leren en meer maatwerk mogelijk binnen het curriculum. Maar diezelfde technologie moet ook op de juiste wijze worden ingezet door bijvoorbeeld docenten en leerlingen. Het verbeteren van digitale vaardigheden is dan ook een belangrijk aandachtspunt binnen veel scholen om ook in een hybride setting kwalitatief hoogwaardig onderwijs te kunnen bieden.

Een eigen device voor iedereen in het onderwijs

De afgelopen periode heeft het belang van een goed werkend device voor thuisonderwijs onderstreept. Scholen hebben hier een grote verantwoordelijkheid. Bovendien is het zaak om te zorgen voor inclusief onderwijs en moeten ook bedrijven hier hun bijdrage leveren. Microsoft neemt een leidende rol als het gaat om inclusiviteit.  

Bekijk de blog ‘Inclusiviteit: toegankelijk onderwijs voor iedereen’ en ontdek hoe jouw school gebruik kan maken van krachtige leerhulpmiddelen voor goed onderwijs.

Ben je benieuwd naar de visie van Dagmar Lens  en Microsoft op digitalisering in het onderwijs? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor onderwijsprofessionals! 

Over Dagmar Lens

De rode draad door de carrière van Dagmar Lens is het opzetten van samenwerkingsverbanden met zakelijke partners in technologie en innovatie om daarmee klanten verder te helpen. Dat deed ze eerst bij IBM en nu al een tijd bij Microsoft met het onderwijs als doelgroep.

Over 7DTV 

In de 7DTV-serie Breens gaat Ronnie Overgoor in opdracht van Breens in gesprek met professionals over digitalisering en innovatie in het onderwijs. 7DTV is het grootste video interviewplatform voor ondernemend Nederland. Op dit platform vind je meer dan 1000 inspirerende interviews. Gratis en 24 uur per dag on-demand beschikbaar.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Ronnie is dagvoorzitter en presentator van beroep. Een vak dat hij al jaren met veel plezier uitoefent. Ooit begonnen als internetpionier, behoort hij tot de top van Nederland en werd eerder genomineerd als dagvoorzitter van het jaar. Daarnaast runt hij het YouTube en podcast kanaal 7DTV. Hij maakt daar gesprekken met ondernemende professionals en voor Breens zet hij de focus op onderwijsinnovatie.
Trending topics
Creëer zelf je digitale wereld en houd de macht in eigen hand
Geen smartphones in de klas? Geen smartphones op school!