Home Thema's Teamwork365 Een nieuwe kijk op onderwijs: digitale transformatie is begonnen
Digitaal lesgeven

Een nieuwe kijk op onderwijs: digitale transformatie is begonnen

Achtergrond

Het onderwijs is in het afgelopen anderhalf jaar ingrijpend veranderd. Scholen vertrouwen nu meer dan ooit op technologie, waardoor het duidelijk is geworden dat oplossingen die voorheen ‘goed genoeg’ waren, niet meer aan de verwachtingen voldoen.

Vertrouwen op technologie

Dit is daarom een unieke gelegenheid om ons opnieuw voor te stellen hoe we technologie kunnen gebruiken om leerkrachten te helpen en alle leerlingen en studenten nieuwe mogelijkheden te bieden. Met behulp van inzichten en tools bijvoorbeeld kunnen administratieve taken worden verlicht, waardoor leerkrachten zich kunnen concentreren op het belangrijkste: hun leerlingen en studenten helpen met leren. Het gaat er niet om dat ieder kind een laptop krijgt, het gaat erom dat ieder kind de kans op uitstekend onderwijs krijgt en daardoor op een succesvolle carrière en een geslaagd leven. 

“Het gaat er niet om dat ieder kind een laptop krijgt, het gaat erom ieder kind de kans op uitstekend onderwijs te bieden.”

Rol van Microsoft als onderwijspartner

Microsoft steunt leerlingen en leerkrachten al vele jaren met onderwijsoplossingen die tot de meest omvangrijke in de sector horen. Zo hebben leraren laten weten dat ze oplossingen nodig hebben die eenvoudiger en beveiligd zijn en die op betaalbaardere apparaten werken. Met Windows 11 en het nieuwe Windows 11 SE wordt in die behoefte voorzien. Beide versies zijn speciaal tijdens de coronapandemie ontwikkeld om fundamentele blended-learning uitdagingen in het onderwijs op te lossen.  Deze versies zijn makkelijk te implementeren en te beheren, leveren betere prestaties en optimaliseren bronnen op betaalbare apparaten voor uitgebreidere onderwijsopties.

“Windows 11 is speciaal ontwikkeld om fundamentele blended-learning uitdagingen op te lossen.”

Daarnaast kondigt Microsoft ook een nieuw ecosysteem aan van Windows 11 SE-apparaten van Acer, ASUS, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP en Lenovo, die werken op Intel en AMD. Dit uitgebreide portfolio vergroot het aanbod van Windows-11 apparaten voor het onderwijs. Zo hebben scholen nog meer keuze in de tools, inzichten en beheeropties om optimaal les te geven. , tegen een prijs die meer mensen de prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid van Microsoft biedt.

Ontdek Windows 11: beter dan ooit tevoren

Windows 11 is de meest inclusieve Windows-versie ooit, met uitgebreidere toegang en meer ingebouwde leertools en gebruikersopties dan in andere versies. Hierdoor hebben leerlingen onafhankelijk toegang tot materialen en kunnen leerkrachten het onderwijs voor ieder kind personaliseren, ongeacht het niveau of de leervoorkeur. Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

Een betere gebruikerservaring op touchscreen-apparaten met gebruikersopties die aanpasbaar zijn. Hierdoor is het makkelijker om te typen en vensters te verplaatsen, te verkleinen en te vergroten.

Uitgebreide gebaren-, stem- en peninteractiviteit, zodat gebruikers spraakopdrachten kunnen gebruiken en met een digitale pen kunnen schrijven in bijna elke app. Op deze manier hebben alle leerlingen, ongeacht hun vaardigheden of leervoorkeuren, onafhankelijk toegang tot materialen. Bovendien kunnen leraren de lessen personaliseren voor alle leerlingen en de tijd in het klaslokaal optimaal benutten.

Nieuwe tools om afleidingen te verminderen, van slimme camera’s die bewegingen op de achtergrond vervagen tot instellingen die visuele rommel minimaliseren. Dat komt de leerresultaten ten goede omdat alle leerlingen zich hierdoor kunnen concentreren en goed werk kunnen leveren, thuis en in het klaslokaal.

Eenvoudig in gebruik: van implementatie tot beheer en beveiliging

Omdat er tegenwoordig zo veel mogelijkheden zijn voor thuis-, hybride en blended-learningonderwijs, zijn beveiliging en eenvoudiger beheer veel belangrijker geworden.

Leerkrachten en IT-leiders die Windows 10 gebruiken, kunnen erop vertrouwen dat Windows 11 dezelfde betrouwbare, gebruiksvriendelijke tools biedt waarmee ze al bekend zijn, zoals handsfree configuratie- en beheeropties. Hierdoor kunnen ze snel onderwijs-apps installeren die klaar voor gebruik zijn. We hebben daarnaast betere privacybescherming en beveiligingsopties toegevoegd van het apparaat naar de cloud, waaronder de mogelijkheid om maandelijkse updates in de cloud aan te passen en te plannen zonder onderbreking van de lessen. Bovendien zijn er nieuwe beveiligingsmaatregelen getroffen waardoor het besturingssysteem en de opgeslagen informatie doorlopend worden beschermd.

Deze functies zijn ontwikkeld om kostbare beveiligingsschendingen, die steeds vaker plaatsvinden, te voorkomen. Volgens Digital Shadows, een wereldwijd digitaal beveiligingsbedrijf, nam het aantal identiteitsaanvallen tussen 2018 en 2019 met 300% toe. Met deze beveiligingsfuncties worden leerlingen thuis en op school beschermd omdat gevaarlijke en ongepaste content wordt geblokkeerd.

“Volgens onderzoek is het aantal identiteitsaanvallen in één jaar tijd met 300 procent toegenomen.”

Optimale prestaties op betaalbare apparaten

Windows 11 is ontwikkeld om optimale prestaties te leveren op een breed scala aan betaalbare apparaten met tools en technologie die leerlingen voorbereiden op de toekomst, ondanks beperkte schoolbudgetten voor technologie. Door betaalbare apparaten aan meer leerlingen over de hele wereld te bieden, kunnen scholen besparen op cruciale technologische middelen en toch de digitale kloof overbruggen. Met bijvoorbeeld de nieuwe Surface Laptop Go en Go 3 hebben onderwijsinstellingen de mogelijkheid om iedereen binnen de school te voorzien van een betaalbaar en krachtig device.

Lees meer over betaalbare devices en ontdek de Surface lijn van Microsoft hier.

Inclusief en toegankelijk onderwijs voor iedereen

Inclusiviteit in het onderwijs gaat verder dan alleen apparaten. Iedere leerling moet de kans krijgen op goed onderwijs door leerkrachten die de inzichten hebben om zich te concentreren op de belangrijkste zaken. Daarom zorgt Microsoft ervoor dat zijn onderwijsoplossingen worden ontwikkeld om boeiendere, collaboratievere en toegankelijkere lessen mogelijk te maken. De technologie partner van het onderwijs biedt analyse, toegangstools, vertalingen en andere functies rechtstreeks in de platforms en maken ze ook beschikbaar in het ecosysteem.
Zo wordt onderwijs toegankelijk voor iedereen:

  • Onderwijsinzichten is een app die leerkrachten realtime analyse biedt van de mate waarin leerlingen zijn betrokken, de beoordelingen van hun opdrachten en hun emotionele welzijn. Hierdoor krijgen leerkrachten een totaalbeeld van een leerling en kunnen ze zich richten op de belangrijkste behoeften.
  • Met Reflecteren leren leerlingen om te bepalen hoe ze zich voelen en hoe ze met hun emoties kunnen omgaan omdat ze regelmatig hun ervaringen kunnen delen in Reflecteren in Teams.
  • Insluitende lezer is ingebouwd in Microsoft 365-producten zodat leerlingen met leesproblemen makkelijker digitale content kunnen lezen en begrijpen.
  • Met Leesvoortgang kun je leesvaardigheden verbeteren en bijhouden, en kunnen leerlingen voor de camera lezen en de opname indienen. Al deze functies en nog meer, plus een steeds grotere catalogus van partnerapplicaties, zijn beschikbaar in Microsoft Teams, een dynamische digitale hub en overkoepelend samenwerkingsplatform dat onmisbaar is in het moderne klaslokaal.
  • Microsoft Translator is ingesloten in Microsoft Teams, zodat leerlingen die van oorsprong een andere taal spreken, realtime vertalingen zien en ernaast notities kunnen maken om de les goed te kunnen volgen.

De coronapandemie heeft de doorlopende behoeften en uitdagingen van leraren en leerlingen scherp in beeld gebracht. Door de massale overgang naar thuisonderwijs werd duidelijk dat het belangrijk is welke technologie hiervoor wordt gebruikt. Met de juiste tools kunnen scholen ervoor zorgen dat iedere leerling toegang heeft tot de content, de experts en de opdrachten waardoor ze succesvol kunnen zijn. Microsoft zet zich in om onderwijsorganisaties te helpen omdat het de gezamenlijke missie is om iedere leerling de middelen te geven om betere resultaten te boeken.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening