Home Thema's Teamwork365 Microsoft ziet privacy als fundamenteel mensenrecht
Beveiliging en privacy

Microsoft ziet privacy als fundamenteel mensenrecht

Achtergrond

Microsoft gelooft dat privacy een fundamenteel mensenrecht is, waarvoor zij zich moet inzetten zodat ieder individu en iedere organisatie robuuste bescherming van gegevens geniet. Microsoft zet zich in door producten, informatie en besturingselementen te leveren, zodat organisaties zelf kunnen kiezen hoe persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt. Het tweemaandelijkse privacyrapport bevat een overzicht van belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van privacy bij Microsoft en de meest recente informatie over welke gegevens zij over hun producten verzamelen, hoe deze kunnen worden gebruikt en hoe klanten hun persoonsgegevens kunnen beheren.

Reageren op regelgeving 

Regelgeving voor privacy en gegevensbescherming neemt overal ter wereld snel toe. Er zijn nu meer dan 120 jurisdicties met wetten voor gegevensbescherming en dat aantal zal naar verwachting alleen nog maar toenemen. Met deze nieuwe golf aan regelgevingen is naleving belangrijker en complexer dan ooit. Microsoft weet dat klanten vandaag en in de toekomst moeten voldoen aan nieuwe privacyverplichtingen. Microsoft is van mening dat privacy een fundamenteel mensenrecht is en dat innovatie kan bestaan in combinatie met betekenisvolle privacyvoorschriften. Daarom hebben zij uitgebreide privacywetgeving in de VS en wereldwijd al lange tijd ondersteund. 

Ter voorbereiding op deze nieuwe wetgevingsgolf blijft Microsoft de mogelijkheden, oplossingen en hulpmiddelen ontwikkelen die hun klanten nodig hebben voor continue privacynaleving en werken ze constructief samen met wet- en regelgevers van over de hele wereld om zinvolle gegevensbescherming en privacyvoorschriften te bevorderen. 

Privacy voor kinderen en jongeren 

Microsoft is van mening dat technologie individuen kan helpen en kansen kan creëren, en zij zijn zich ook sterk bewust van hun verantwoordelijkheid om de privacy en veiligheid van jongeren online te beschermen. 

Ze laten zien dat ze zich wereldwijd inzetten voor de privacy van de jeugd door te weigeren gerichte reclame uit te voeren voor gebruikers onder de 18 jaar. Daarnaast deelt Microsoft geen nauwkeurige geolocatiegegevens over jonge kinderen, tenzij ze een specifieke keuze maken hun locatie te delen of een service te gebruiken, zoals kartering, waarvoor een nauwkeurige locatie is vereist. 

Microsoft heeft nieuwe onlinebronnen voor de jeugd gepubliceerd in bewoordingen die passen bij de leeftijdsgroep.

Als onderdeel van de voortdurende inzet om transparante informatie over hun privacypraktijken te bieden, heeft Microsoft voor de jeugd nieuwe onlinebronnen gepubliceerd in bewoordingen die passen bij de leeftijdsgroep. Deze vind je op Privacy voor jongeren. Microsoft heeft deze informatiebron voor kinderen en ouders gemaakt door samen te werken met docenten en leerlingen/studenten, evenals tieners die de meedoen met de Council for Digital Good (Raad voor digitaal goed). Ze hebben ook een nieuwe bron voor Xbox gepubliceerd met informatie en een informatieve video die is bedoeld om kinderen inzicht te geven in hun gegevens en de manier waarop deze worden gebruikt: Xbox-gegevensverzameling voor kinderen

De producten en services van Microsoft bieden extra controles en functies die door ouders en voogden kunnen worden ingeschakeld, bijvoorbeeld: 

  • Met MicrosoftsFamily Safety-app hebben gezinsorganisatoren toegang tot functies voor digitale en fysieke veiligheid. Organisatoren kunnen jongeren helpen gezonde digitale gewoonten te ontwikkelen door schermtijdlimieten in te stellen. Ze kunnen ook online een veilige plek creëren door inhoudsfilters in te stellen. 
  • Xbox streeft ernaar een plek te creëren waar iedereen op een verantwoorde manier kan gamen, binnen de grenzen die hij/zij heeft ingesteld, zonder angst en intimidatie. Als u wilt weten hoe Xbox games maakt die veilig zijn voor iedereen, en hoe u uw gezin online veilig kunt houden met privacyhulpprogramma’s, gaat u naar Verantwoordelijk gamen voor iedereen | Xbox
  • Microsofts Edge-kindermodus creëert een veiligere internetervaring voor kinderen door ouders een ruimere en zinvolle keuze te bieden wat betreft inhoud die geschikt is voor hun leeftijd en vooraf geselecteerde, kindvriendelijke beveiligings- en privacyinstellingen. 
Transparantie en keuze voor vereiste en optionele gegevens

Microsoft verplicht zich haar klanten meer controle over hun gegevens te geven. Dit houdt onder meer in dat ze de gegevens die ze van klanten in hun belangrijkste producten en services verzamelen, als Vereist of Optioneel hebben geclassificeerd. Vereiste gegevens, zoals beveiligingspatches om klantgegevens veilig te houden en diagnostische gegevens waarmee ze belangrijke functiefouten kunnen detecteren, zijn nodig om hun producten up-to-date en veilig te houden, en te laten functioneren zoals verwacht. Klanten kunnen zelf bepalen of Microsoft optionele gegevens mag verzamelen om hen te helpen productverbeteringen aan te brengen en problemen te detecteren, diagnosticeren en oplossen. 

Dankzij deze transparantie krijgen klanten meer controle over het verzamelen van hun gegevens. Voor het in werking stellen van deze transparantie, publiceert Microsoft samenvattingen (die regelmatig worden bijgewerkt) van gegevensverzamelingen voor elk van hun belangrijkste onlineservices. Deze samenvattingen maken het voor hun klanten gemakkelijker om informatie te vinden over de gegevens die zij verzamelen en hoe ze deze gebruiken en om een geïnformeerde keuze te maken over de privacy van klanten. Aan het einde van elke samenvatting van een gegevensverzameling wordt uitgelegd hoe klanten hun privacyinstellingen kunnen wijzigen om de gegevens aan te passen die ze met Microsoft delen. 

Transparantie 

Microsoft blijft  ernaar streven om vertrouwen in technologie op te bouwen en te behouden, en weet dat transparantie een belangrijk onderdeel is van dat vertrouwen. De Hub Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-rapporten biedt een uitgebreid overzicht van de inspanningen van Microsoft om digitaal vertrouwen te ondersteunen door de rechten van de mens te respecteren, diversiteit en inclusiviteit te bevorderen, bij te dragen aan duurzame ontwikkeling en meer. 

De rapporten over digitaal vertrouwen zijn bedoeld om transparant te zijn over de manier waarop Microsoft reageert op verzoeken van de overheid en rechtshandhavingsinstanties om gebruikersgegevens en inhoud te modereren, en over de stappen die zij nemen om hun klanten en hun gegevens te beschermen: 

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics