Home Thema's Toetsen Website lerenvoorhetexamen.nl ondersteunt eindexamenleerlingen
Onderwijsinnovatie

Website lerenvoorhetexamen.nl ondersteunt eindexamenleerlingen

Achtergrond

Door corona en de (tijdelijke) schoolsluiting loopt het examenjaar anders dan andere jaren. Minder en vooral veel online lessen. Daardoor blijft niet iedereen even goed bij met de lesstof. Om te zorgen dat alle leerlingen straks klaar zijn voor het examen, komt Kennisnet met het initiatief lerenvoorhetexamen.nl. Het doel is het toegankelijk maken van eindexamenhulp voor alle eindexamenleerlingen in Nederland.

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen. Maar ook leraren, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen.

De website biedt materiaal voor eindexamenleerlingen van vmbo, havo en vwo. Ook verwijst de site naar extra informatie over het eindexamen via Mijneindexamen.nl (alle officiële informatie over de eindexamens), Examenklacht.nl (melden van examenklachten) en andere websites om te oefenen.

Kennisnet werkt samen met verschillende partners. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap steunt en financiert dit initiatief. Het LAKS adviseert over de inhoud en hoe de website eruit moet zien. Cito helpt als expert met onder andere het examenkompas en heeft voor alle examens van 2015 tot en met 2019 gezorgd om mee te oefenen. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. 

Bron: Kennisnet.

Delen:

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor
de nieuwsbrief of registreer direct

Trending topics
Drie lessen van een sectorbrede cybercrisisoefening