Home Whitepapers Phishing: waarom hackers scholen zo graag een lesje leren

Phishing: waarom hackers scholen zo graag een lesje leren

Phishing in het onderwijs

Download het e-book over Phishing in het onderwijs.

De combinatie van afstandsonderwijs met contactonderwijs legt een grote druk op de schouders van docenten, die meerdere ballen tegelijk moeten zien hoog te houden. En van het administratief en technisch personeel, die ervoor instaan dat elke leerling toegang heeft tot de verschillende soorten lessen en oefeningen.

De digitale hulpmiddelen zullen ook in de toekomst een onmiskenbare rol spelen in ons professionele leven. En dat brengt gevaren met zich mee waar we vandaag al mee moeten leren omgaan. Het onderwijs blijkt extra gevoelig voor deze gevaren. Volgens onderzoek steeg het aantal cyberaanvallen op scholen – zowel in het basis- en voortgezet onderwijs als bij mbo’s, hbo’s en universiteiten – het voorbije jaar namelijk met 24 procent, meer dan in elke andere sector.

Dat brengt ons natuurlijk bij de vraag: waarom richten hackers zich zo graag op onderwijsinstellingen? Daar gaan we in dit gratis e-book graag dieper op in. We bekijken wat de aantrekkingskracht is van hogescholen en universiteiten, waarom middelbare scholen in het vizier komen en waarom zelfs basisscholen zich niet veilig mogen wanen. Verder bespreken we een interessante testcase, waarin een interne phishingsimulatie een aantal pijnpunten blootlegt.

Eén vraag kunnen we alvast beantwoorden: of het nu gaat om een leerkracht, hoogleraar, professor, rector, secretariaatsmedewerker of studie-assistent… iedereen blijkt even vatbaar voor phishing.

Aanbieder: Phished

Vul je gegevens in om het e-book te downloaden:

Delen: